Nieuws en evenementen

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in je sector. Trouw Nutrition Benelux publiceert regelmatig updates, waaronder dierspecifieke informatie, advies, de nieuwste onderzoeken en meer.

 

Je kan onze nieuwsitems filteren op categorie door te klikken op onderstaande filter.

92 items gevonden
Rundvee
Wist je dat hittestress bij melkvee al kan beginnen bij een temperatuur van slechts 12 graden Celsius? Het lijkt misschien verrassend, maar een recent onderzoek en literatuurstudie uit 2021, uitgevoerd door Josje Scheurwater van de Universiteit Utrecht, heeft aangetoond dat aangepast gedrag bij melkvee als gevolg van hittestress kan optreden onder gematigde klimaatomstandigheden, lang voordat de temperatuur tot de eerder veronderstelde 16 graden Celsius stijgt.
Lees meer

Pluimveevoeding – 3 redenen waarom je niet het meeste uit jouw kippen haalt deze zomer

Pluimvee
Hittestress in pluimvee, specifiek in vleeskuikens ouder dan 3 weken en leghennen, vermindert de dierprestaties. Alhoewel temperatuur een belangrijke factor is die hittestress veroorzaakt gebeurt er heel veel binnen in het dier. Hier zijn 3 redenen waarom je niet het meeste uit jouw kippen haalt deze zomer.
29/03/2024
Lees meer

Verhogen van stikstofefficiëntie en impact op voersaldo - deel 2

Rundvee
Efficiënt voeren van eiwit houdt in dat de omzetting van voereiwit naar melkeiwit op de meest efficiënte wijze plaatsvindt. Een efficiënte omzetting betekent ook besparen op mestafzetkosten, ongeacht of dit via het ureumspoor of stikstofexcretie via de BEX wordt berekend. Daarnaast is eiwit een kostbaar component in het rantsoen, waardoor een verlaging van eiwit met behoud van prestatie gepaard gaat met een hoger voersaldo.
26/03/2024
Lees meer

Vooraankondiging wetswijzigingen februari & maart 2024

Trouw Nutrition
Let op: het betreft hier enkel wetgevingswijzigingen die van invloed zijn op de samenstellingen en/of etikettering van producten die onze productielocaties Gent en/of Putten produceren.
26/03/2024
Lees meer

Als sulfaten werken in voetbaden, wat doen ze dan in het rantsoen?

Rundvee
Iedere melkveehouder weet dat de spoormineralen koper, mangaan en zink cruciaal zijn voor een optimale diergezondheid. Wat helaas nog niet bij iedereen bekend is, is dat deze spoormineralen vaak in de vorm van sulfaten worden toegevoegd aan het rantsoen. Dat moet anders, want onderzoek toont aan dat sulfaten juist nadelige effecten op de dierprestaties van melkkoeien hebben, zoals een verminderde vezelvertering. Gelukkig is er een alternatief.
12/03/2024
Lees meer

Streven naar een lange levensduur en winstgevendheid met gezonde koeien

Rundvee
Melkveehouderij gaat niet alleen over het produceren van melk; het is een samenspel van wetenschap, genetica, management en economie. Tijdens de European Federation of Animal Science (EAAP) in Lyon deelde Dr. Jose Santos inzichten van een goed beheerd melkveebedrijf. De centrale vraag: hoe bereik je een zeer efficiënte koe met minimale ecologische voetafdruk en tegelijkertijd maximale winstgevendheid?
04/03/2024
Lees meer

Hoe om te gaan met Cryptosporidium op jouw bedrijf?

Rundvee
Hoe kan het dat besmetting met Cryptosporidium zo vaak voorkomt? Waarom is het zo lastig om deze besmettingen te bestrijden? En wat kun je wél doen?
01/03/2024
Lees meer

Vooraankondiging wetswijzigingen december 2023 & januari 2024

Trouw Nutrition
Let op: het betreft hier enkel wetgevingswijzigingen die van invloed zijn op de samenstellingen en/of etikettering van producten die onze productielocaties Gent en/of Putten produceren.
06/02/2024
Lees meer

De impact van nieuwe fytasebronnen op diervoeding

Pluimvee
De inzet van fytase om plantaardig fosfor vrij te maken is niet nieuw. Door de jaren heen hebben ontwikkelingen in enzymtechnologie geleid tot de introductie van nieuwe generaties fytase-enzymen. In dit artikel onderzoeken we de vraag: maken nieuwe fytase-enzymen nog steeds een verschil?
06/02/2024
Lees meer

Optimale start: een gesprek met Hans Wansink over kalveropfok

Rundvee
Gezonde kalveren die goed groeien, vormen de basis voor een succesvolle melkveehouderij. In een interview met Boerderij Uitgelicht deelt Hans, opfokspecialist bij Trouw Nutrition, waardevolle inzichten en tips voor een optimale kalveropfok. Het belang van de juiste voeding bij jongvee wordt in dit gesprek helder belicht.
05/02/2024
Lees meer