Artikelen

Français

Artikel 1a: Een optimale levensdagproductie maakt verborgen rendement direct zichtbaar

Trouw Nutrition introduceert Healthy Life: een nieuw onderzoeksprogramma waarmee uw melkproductie op een gezonde, duurzame manier verhoogd wordt. Uitgangspunt is meer lactaties per melkkoe en daarmee een kleine ecologische voetafdruk. Het verhogen van de levensdagproductie (LDP) daarbij centraal.

Lees het artikel

Artikel 1b: Haal het maximale uit uw veestapel met de 4 kengetallen van HealthyLife

De levensdagproductie (LDP) van uw koeien maakt inzichtelijk hoe efficiënt de melkproductie van uw totale veestapel is. Een hoge levensdagproductie wordt bepaald door een succesvolle kalveropfok en succesvolle overgang van droogstand naar lactatie. Deze transitieperiode is vaak het startpunt voor vele uitdagingen, zowel voor koe als melkveehouder. Om u bij deze uitdagingen te ondersteunen, lanceert Trouw Nutrition het HealthyLife programma.

Lees het artikel

Artikel 2: Houd uw koeien gezond deze zomer: deze maatregelen tegen hittestress helpen!

Na een koud voorjaar is het hittestressseizoen weer aangebroken. Naast een direct effect van hittestress op de voeropname en melkproductie, komt ook de gezondheid van de koe onder druk te staan. Het effect op uiergezondheid is vaak het meest zichtbaar, door een verhoging van het (tank)celgetal. Lees hieronder op welke manier u tijdens hittestress de gezondheid van uw koeien zo optimaal mogelijk ondersteunt!

Lees het artikel

 Heeft u aanvullende vragen over het HealthyLife programma? Neem dan contact op met ons team.