LifeStart | Elke dag telt!

Français

Goed starten kan maar één keer: de potentie van uw kalf om als koe veel melk te produceren, wordt beïnvloed door de groei in de eerste 2 maanden. Haal het maximale uit uw opfok en geef uw kalveren de best mogelijke LifeStart en maak - dag in, dag uit - het verschil met Sprayfo. 

Een daggroei van 1.000 gram

In de periode tussen spenen en insemineren moeten uw kalveren een gemiddelde daggroei van 1.000 gram halen. Daarvoor zijn hogere eiwit- en energieniveaus nodig. Om op tijd het benodigde inseminatiegewicht te bereiken voor een ALVA van 22 maanden, is goed ruwvoer eveneens essentieel.

Het juiste rantsoen

Pak kalverdiarree aan met Sprayfo Osmofit

Maak kennis met Sprayfo OsmoFit: de nieuwe, uitgebalanceerde elektrolytoplossing die de vochtbalans van uw kalveren binnen 1 dag aantoonbaar verbetert. 

Sprayfo OsmoFit

Aan de slag met ALVA loont

Hoe hoger de afkalfleeftijd van uw vaarzen (ALVA), hoe hoger de kosten voor fosfaatrechten, voer en arbeid. Het verlagen van de afkalfleeftijd, is dan ook erg lucratief. Tel maar mee: een bedrijf met 100 melkkoeien heeft met een twee maanden lagere afkalfleeftijd 6 dieren minder nodig. Minder dieren biedt extra fosfaatruimte voor melkvee, waardoor de opbrengst verder stijgt. Vaarzen met een lagere ALVA laten bovendien een verbeterde productie zien.

De juiste afkalfleeftijd

Waarborg een speenregime

Succesvol spenen draagt bij aan een betere jongveeopfok. Daarom is het goed om af en toe stil te staan bij uw speenstrategie: hoe voert u uw kalveren rond het spenen? Waar moet de brok aan voldoen? Wie bepaalt eigenlijk het speenmoment? U of uw kalveren?

Tips voor een succesvolle speenperiode

Pak kalverdiarree aan

Kalverdiarree is een van de meest voorkomende problemen in de melkveesector. Wist u dat uitdroging als gevolg van kalverdiarree zelfs doodsoorzaak nummer 1 is onder kalveren? Onnodige schade, want uitdroging is goed te voorkomen. Door in de eerste levensweken de vochtbalans van uw kalf goed te monitoren en waar nodig bij te sturen, kan veel ellende bespaard blijven.

Monitoren en bijsturen vochtbalans

De juiste kalvermelksamenstelling loont!

Wist u dat de samenstelling van kalvermelk meer impact heeft op uw bedrijfsresultaat dan u misschien in eerste instantie denkt? Een hoogwaardige samenstelling leidt tot een gezonde darmflora én betere groeiresultaten. Maar hoe beoordeelt u nu uw kalvermelk? En hoe weet u of deze optimaal aansluit op de behoeften en verteringscapaciteiten van uw kalveren?

Beoordeel uw kalvermelk

Sprayfo Delta: Het potentieel van kalveren optimaal benutten

Sprayfo Delta is een innovatieve, vetrijke kalvermelk met 10% meer energie, 20% lagere osmolaliteit en een lagere, uitgebalanceerde mineralendosering. Deze superieure kalvermelk haalt het maximale uit uw kalveren en is uw laatste stap naar een perfecte opfok.

Download brochure Sprayfo Delta

Betere opfokprestaties met Sprayfo

Het unieke productieproces van Sprayfo met alleen de beste zuivelgrondstoffen resulteert in een zeer goed oplosbare en stabiele melk. Omdat fijne vetdeeltjes omringd worden door zuiveleiwit is Sprayfo veel makkelijker te bereiden en te verteren voor het kalf, met als gevolg een optimale kalvergezondheid en groei.

Meer over Sprayfo

Vakkundig advies

Wij zijn uw gesprekspartner voor een professionele, toekomstgerichte kalveropfok. Als ervaren specialisten zijn wij u graag persoonlijk van dienst met gedegen advies en praktische tips.

Sierd Tappel
Team Lead V2F Rundvee Utrecht
M
+31 (0)6 832 854 85
E
Sierd Tappel
Tjeerd van den Ende
Opfokspecialist België (overige provincies) en Luxemburg
M
+32 (0)473 933 093
E
Tjeerd van den Ende
Laura Surink
Opfokspecialist Noord-Brabant en Zeeland
M
+31 (0)6 82 614 943
E
Laura Surink
Mark Kleine
Opfokspecialist Groningen en Drenthe
M
+31 (0)6 10 224 243
E
Mark Kleine
Hans Wansink
Opfokspecialist Gelderland
M
+31 (0)6 51 577 058
E
Hans Wansink
Wim Twisk
Opfokspecialist Noord- & Zuid-Holland en Flevoland
M
+31 (0)6 51 419 940
E
Wim Twisk
Elske Bruinsma - van Balen
Opfokspecialist Friesland
M
+31 (0)6 209 711 68
E
Elske Bruinsma - van Balen
Joline Blockx
Technical specialist Antwerpen
M
+32 (0)473 533 121
E
Joline Blockx
Baziel van Doorne
Opfokspecialist Oost- en West Vlaanderen
T
+32 (0)470 98 63 01
E
Baziel van Doorne
Annedorte Jensen
Technical Specialist Calf Rearing
M
+45 40978025
E
Annedorte Jensen
Jan-Willem Elsenga
Opfokspecialist Overijssel
M
+31 (0)6 53 375 548
E
Jan-Willem Elsenga