Een optimale afkalfleeftijd voor een maximale melkproductie

Français

Investeren in uw opfok loont. Gezonde en vitale kalveren groeien op tot goed ontwikkelde vaarzen. Hoe beter de 1e lactatie, hoe minder kans op uitval. En dat komt de levensduur van de veestapel ten goede. De afkalfleeftijd speelt hierbij een belangrijke rol. Lees maar!

Verdien € 10.000,- door het verlagen van de ALVA

Wist u dat de hoogste levensproducties worden gehaald bij vaarzen met een afkalfleeftijd van 22 maanden? Door uw ALVA te verlagen met een intensievere LifeStart opfok, kunt u op meerdere manieren uw rendement verbeteren. Dat economische voordeel kan aardig oplopen!

Naar artikel

In 7 stappen naar 22 maanden ALVA

Het actief verlagen van de ALVA levert u niet alleen meer liters op per lactatie, maar uw melkvee gaat ook nog eens langer mee. Om de afkalfleeftijd op verantwoorde wijze omlaag te brengen naar 22 maanden, heeft Trouw Nutrition 7 stappen opgesteld. Eenvoudiger wordt het niet!

Bekijk stappenplan

Wat betaalt u aan uw opfok? Reken mee!

Heeft u enig idee wat de gemiddelde opfokkosten van uw bedrijf zijn? Of wat u per koe aan opbrengstprijs overhoudt? Om de kosten en opbrengsten van een gemiddeld melkveebedrijf inzichtelijk te maken, hebben we enkele berekeningen gemaakt. Ook het uitvalspercentage, het vervangingspercentage en de gemiddelde afkalfleeftijd zijn hierin meegenomen. Aan het eind van de streep ziet u precies wat u moet doen om meer rendement uit uw jongvee te halen.

Bekijk berekeningen

Harde cijfers: dít is het effect van LifeStart op kalveren

Wat de effecten zijn van een LifeStart kalveropfok op de latere dierprestaties, hebben we bij Trouw Nutrition goed in beeld. Al sinds 2013 doen we langlopend onderzoek naar de ontwikkeling van kalveren. Hierbij monitoren we vanaf de geboorte tot aan het eind van de tweede lactatie. Daarbij analyseren we ook de uitval en de gemiddelde daggroei. De resultaten liegen er niet om!

Naar onderzoeksresultaten

Benieuwd hoe u uw afkalfleeftijd kunt optimaliseren? We denken graag met u mee! Neem contact op met de Sprayfo opfokspecialist in uw regio.