LifeStart | Elke dag telt!

Goed starten kan maar één keer: de potentie van uw kalf om als koe veel melk te produceren, wordt beïnvloed door de groei in de eerste 2 maanden. Haal het maximale uit uw opfok en geef uw kalveren de best mogelijke LifeStart en maak - dag in, dag uit - het verschil met Sprayfo. 

Tijdelijke actie: Pak kalverdiarree aan met Sprayfo Osmofit

Maak kennis met Sprayfo OsmoFit: de nieuwe, uitgebalanceerde elektrolytoplossing die de vochtbalans van uw kalveren binnen 1 dag aantoonbaar verbetert. Vraag nu een proefverpakking aan en krijg 4 sachets gratis thuisbezorgd. Bij aankoop van Sprayfo OsmoFit vóór 30 april 2021 ontvangt u bovendien 30% introductiekorting.

Bekijk actie

Waarborg een speenregime

Succesvol spenen draagt bij aan een betere jongveeopfok. Daarom is het goed om af en toe stil te staan bij uw speenstrategie: hoe voert u uw kalveren rond het spenen? Waar moet de brok aan voldoen? Wie bepaalt eigenlijk het speenmoment? U of uw kalveren?

Tips voor een succesvolle speenperiode

Pak kalverdiarree aan

Kalverdiarree is een van de meest voorkomende problemen in de melkveesector. Wist u dat uitdroging als gevolg van kalverdiarree zelfs doodsoorzaak nummer 1 is onder kalveren? Onnodige schade, want uitdroging is goed te voorkomen. Door in de eerste levensweken de vochtbalans van uw kalf goed te monitoren en waar nodig bij te sturen, kan veel ellende bespaard blijven.

Monitoren en bijsturen vochtbalans

De juiste kalvermelksamenstelling loont!

Wist u dat de samenstelling van kalvermelk meer impact heeft op uw bedrijfsresultaat dan u misschien in eerste instantie denkt? Een hoogwaardige samenstelling leidt tot een gezonde darmflora én betere groeiresultaten. Maar hoe beoordeelt u nu uw kalvermelk? En hoe weet u of deze optimaal aansluit op de behoeften en verteringscapaciteiten van uw kalveren?

Beoordeel uw kalvermelk

Intensief kalveren voeren loont: nieuwe inzichten vetrijke kalvermelk

Nieuw wetenschappelijk onderzoek van Kempenshof toont aan dat de impact van vetrijke melk voor kalveren veel groter is, dan tot nu toe werd aangenomen. Niet alleen bij vaarzen en koeien in productie speelt vet een belangrijke rol; ook bij het jonge kalf komt die relevantie steeds meer naar voren. LifeStart gevoerde kalveren lieten een extra groei van 155 gram/dag over een periode van 10 weken zien en ook de vruchtbaarheid was duidelijk verbeterd. Opvallendste resultaat was misschien nog wel dat het voeren van vetrijke melk de kans aanzienlijk vergroot om de derde lactatie te bereiken!

Lees volledige onderzoekresultaten

Sprayfo Delta: Het potentieel van kalveren optimaal benutten

Sprayfo Delta is een innovatieve, vetrijke kalvermelk met 10% meer energie, 20% lagere osmolaliteit en een lagere, uitgebalanceerde mineralendosering. Deze superieure kalvermelk haalt het maximale uit uw kalveren en is uw laatste stap naar een perfecte opfok.

Download brochure Sprayfo Delta

Betere opfokprestaties met Sprayfo

Het unieke productieproces van Sprayfo met alleen de beste zuivelgrondstoffen resulteert in een zeer goed oplosbare en stabiele melk. Omdat fijne vetdeeltjes omringd worden door zuiveleiwit is Sprayfo veel makkelijker te bereiden en te verteren voor het kalf, met als gevolg een optimale kalvergezondheid en groei.

Meer over Sprayfo

Vakkundig advies

Wij zijn uw gesprekspartner voor een professionele, toekomstgerichte kalveropfok. Als ervaren specialisten zijn wij u graag persoonlijk van dienst met gedegen advies en praktische tips.

Sierd Tappel
Team Lead V2F Rundvee Utrecht
M
+31 (0)6 832 854 85
E
Sierd Tappel
Tjeerd van den Ende
Opfokspecialist België (overige provincies) en Luxemburg
M
+32 (0)473 933 093
E
Tjeerd van den Ende
Laura Surink
Opfokspecialist Noord-Brabant en Zeeland
M
+31 (0)6 82 614 943
E
Laura Surink
Mark Kleine
Opfokspecialist Groningen en Drenthe
M
+31 (0)6 10 224 243
E
Mark Kleine
Hans Wansink
Opfokspecialist Gelderland
M
+31 (0)6 51 577 058
E
Hans Wansink
Wim Twisk
Opfokspecialist Noord- & Zuid-Holland en Flevoland
M
+31 (0)6 51 419 940
E
Wim Twisk
Elske Bruinsma - van Balen
Opfokspecialist Friesland
M
+31 (0)6 209 711 68
E
Elske Bruinsma - van Balen
Joline Blockx
Technical specialist Antwerpen
M
+32 (0)473 533 121
E
Joline Blockx
Baziel van Doorne
Opfokspecialist Oost- en West Vlaanderen
T
+32 (0)470 98 63 01
E
Baziel van Doorne
Annedorte Jensen
Technical Specialist Calf Rearing
E
Annedorte Jensen
Jan-Willem Elsenga
Opfokspecialist Overijssel
M
+31 (0)6 53 375 548
E
Jan-Willem Elsenga