Duurzaamheidsrapport 2020

Nutreco rondt met het nieuwe duurzaamheidsrapport officieel haar duurzaamheidsvisie 'Vision 2020' af, en introduceert daarnaast de strategie voor de komende vijf jaar: RoadMap 2025.

Rob Koremans, CEO van Nutreco: "COVID-19 heeft in 2020 wereldwijd een enorme impact gehad op het dagelijkse leven. Ons hart gaat uit naar iedereen die dierbaren heeft verloren en ontberingen heeft geleden - en we zijn dankbaar voor de bijdragen van onze medewerkers en partners om de feed-to-foodketen draaiende te houden. De lessen die we tijdens dit buitengewone jaar hebben geleerd, hebben ons alleen maar gesterkt in onze toewijding om in balans met de planeet te opereren en ervoor te zorgen dat duurzaamheid centraal staat in alles wat we doen. Ons verslag schetst de aanzienlijke vooruitgang die we op dit gebied hebben geboekt, te midden van een pandemie, en kijkt vooruit naar een nieuwe strategische horizon die we hebben vastgesteld voor de komende vijf jaar." 

Deze nieuwe duurzaamheidsstrategie is gericht op drie belangrijke pijlers: gezondheid & welzijn, klimaat & circulariteit en goed burgerschap. "Hoewel we 85% van onze Vision 2020-ambities hebben kunnen realiseren, hebben we bij de ontwikkeling van RoadMap 2025 een veel bredere groep van interne en externe belanghebbenden betrokken, om ervoor te zorgen dat onze ambities zowel haalbaar zijn als gericht op de behoeften van zowel ons bedrijf als onze klanten", aldus José Villalón, directeur Corporate Sustainability van Nutreco.

Lees het volledige rapport

U kunt het volledige Duurzaamheidsverslag 2020 vinden op de nieuwe website van Nutreco, die opnieuw is ontworpen om het verhaal van Nutreco te vertellen met een betere gebruikerservaring en een frisse nieuwe look en feel.

Ga naar Nutreco.com