Selko Logo

Selko

Selko is het merk voor additieven van Trouw Nutrition. Het portfolio van Selko bestaat uit verschillende natuurlijke oplossingen voor diervoederadditieven die waarde toevoegen aan veevoederfabrikanten en landbouwers. Onze focus ligt op salmonellabestrijding, voerveiligheid, darmgezondheid in antibioticavrije productiesystemen en oplossingen voor sporenmineralen.

Voederconservering en darmgezondheid als focusgebieden

In een tijdperk van toenemende turbulente grondstofprijzen en beschikbaarheid is een van de uitdagingen voor de diervoederindustrie het vermogen om voldoende grondstoffen van goede kwaliteit te beveiligen. Veranderende klimaatomstandigheden beïnvloeden de kwaliteitsparameters zoals bacterietellingen, gist- en schimmelprevalentie. De vraag naar feed-to-food-veiligheid is ook hoger. Het toevoegen van effectieve additieven aan diervoeders helpt schadelijke micro-organismen en mycotoxinen in verschillende stadia van de feed-to-food-keten te verminderen, wat leidt tot een verbeterde kwaliteit op veevoer- en boerderijniveau, waardoor de gezondheid en productie van dieren wordt ondersteund.

Reduceren van antibiotica gebruik

Toenemende wereldwijde bezorgdheid over antibiotica vereist duurzame strategieën om de dierlijke productie te handhaven, terwijl het antibioticagebruik aanzienlijk wordt verminderd. Strategieën voor het handhaven van goede gezondheid en prestaties van productiedieren zijn multidisciplinair en combineren goede bedrijfsmanagementpraktijken, waaronder bioveiligheids- en hygiëneprocedures, optimale voedingsprogramma's, fokprogramma's en gezondheidsmanagement. Het toepassen van toevoegingsmiddelen voor diervoeders ondersteunt de kwaliteit ervan en kan een positieve invloed hebben op de integriteit van de darm, waardoor de prestaties van dieren verbeteren.

Oplossingen

Selko heeft een ruim aanbod aan verschillende producten die oplossingen kunnen bieden voor jouw situatie.

Ontdek ons volledig aanbod

Contact

Vragen of hulp nodig?

Contacteer onze specialisten